Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářský odznak odbornosti

4. 11. 2007

Rybářský odznak odbornosti

 

      Rybářský odznak odbornosti se uděluje jako ocenění  mladých rybářů za dobrou práci v rybářském kroužku.  Má tři stupně – bronzový, stříbrný a zlatý.

  

Bronzový odznak odbornosti

 

      Můžeš ho získat po dvouleté docházce do rybářského kroužku a musíš znát základní druhy ryb našich vod, doby jejich hájení a lovné míry, počty denních úlovků, vyplňování úlovkového lístku a prokázat praktické znalosti při jejich lovu.

  

Stříbrný odznak odbornosti

 

      Tento odznak můžeš získat, pokud již vlastníš bronzový odznak a podmínkou jeho získání je účast na územním kole soutěže Zlatá udice.

  

Zlatý odznak odbornosti

 

      Nejvyšší  stupeň rybářské odbornosti můžeš získat po tříleté docházce do rybářského kroužku a musíš se umístit na stupních vítězů na národním kole soutěže Zlatá udice –  celkové umístění v kategorii jednotlivců .

      Také ho lze získat za mimořádný čin, který posoudí Odbor mládeže Rady ČRS na doporučení územního svazu ČRS – odboru mládeže.

 

26.1.2010 Dnes jsem se dozvěděla  novinku týkající se udělování Zlatého odznaku - Odbor mládeže Rady ČRS rozhodl, že tento odznak lze získat za první místo na NK ZU, a ne za umístění na stupních vítězů - ačkoliv směrnice toto uvědějí.

 

Přesné znění směrnice o udělování odznaku odbornosti - ZDE

 

                                                                                                                                      H.O.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář